Cutremure stiri: 504

Un nou caz de intoxicație în masă s-a înregistrat la o nuntă, în Orhei

21 noi. 2013,, 18:02   Societate
3610 1
Foto: publika.md
12 persoane, printre care și un copil, s-au intoxicat după ce au gustat din bucatele servite la o nuntă, care a avut loc la finele săptămînii trecute în satul Mîrzești, raionul Orhei. Victimele s-au adresat la medic a doua zi după ceremonie, acuzînd dureri în abdomen, grețuri, disfuncții ale tractului gastrointestinal și temperatură ridicată de peste 38 de grade. Șapte bolnavi au fost internați în Secţia de boli infecţioase a Spitalului Raional Orhei, fiind diagnosticați cu toxiinfecție alimentară, se arată într-un comunicat al Centrului de Sănătate Publică Orhei.

În urma anchetei s-a stabilit că nunta a avut loc în sediul gimnaziului din Mîrzești și s-a desfășurat cu o serie de încălcări ale legislație sanitare. Potrivit epidemiologilor, bucatele servite la nuntă au fost preparate la domiciliu, în condiții insalubre, de persoane ocazionale, din rîndul rudelor. Ulterior, bucatele au fost duse în local, unde, în lipsa condițiilor minime de igienă, au fost servite pe masa de sărbătoare.

Epidemiologii au prelevat probe din diferite bucate servite la ceremonie, precum şi din materia primă utilizată la prepararea lor. Totodată, au fost luate măsurile necesare de dezinfecție a localului în care a avut loc nunta.

Persoanele responsabile de situația creată au fost deja trase la răspundere administrativă.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав