Cutremure stiri: 506

Oficial român: Măsurile de verificare a bagajelor la frontiera moldo-română este o procedură stîngace și umilitoare

22 noi. 2013,, 14:34   Societate
3642 0
Foto: elldor.info
Deputatul român Eugen Tomac a criticat dur instituirea din 15 noiembrie curent a noilor reguli de traversare a frontierei moldo-române. Acesta a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că măsurile în cauză au provocat neplăceri atît cetățenilor din R. Moldova, dar și celor din România, transmite NOI.md.

Eugen Tomac susține că prin această decizie Guvernul Ponta și-a demonstrat adevărata față în relațiile cu Republica Moldova. ”Ce vină are cetățeanul român din Galați că are casă și în Giurgiulești și merge acolo să-și recolteze merele pe care le-a crescut în grădină? Este o procedură stîngace și umilitoare. Cetățenii Republicii Moldova, care ar fi trebuit să se bucure în acea zi de mesajul politic transmis de Bruxelles, încercau să treacă printr-o nouă umilință a Guvernului Ponta. Evaziunea fiscală la vamă trebuie combătută prin metode moderne și corecte, fără a pune cetățenii moldoveni într-o situație umilitoare”, a precizat deputatul român.

Cozi interminabile s-au creat pe 15 noiembrie curent la Vama Albița după ce Guvernul României a obligat călătorii să declare toate bunurile pe care le aveau în bagaje. Decizia însă a fost anulată la doar o zi ca urmare a unei discuții telefonice dintre şeful Serviciului Vamal, Tudor Baliţchi, şi omologul său român Claudiu Ardeleanu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав