Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Sturza: Avem nevoie de un pact al cetăţenilor

25 noi. 2013,, 02:13   Politică
7269 12
Foto: omg.md
Republica Moldova nu poate ceda în calea sa europeană aşa cum s-a întîmplat cu Ucraina, care a decis să stopeze procesul de semnare a Acordului de Asocierea cu UE. Declaraţia îi aparţine ex-premierul Ion Sturza şi a fost postat pe o reţea de socializare, transmite IPN.

„Stimaţi prieteni! Kievul a căzut. Noi nu avem dreptul! Fac apel la coeziune şi solidaritate. Să ne consolidăm în jurul Guvernului şi Parlamentului Moldovei, care trebuie să-şi ducă misiunea de apropiere de UE pînă la capăt. Astăzi nu avem nevoie de un pact cu un partid sau altul, avem nevoie de un pact al cetăţenilor! Trecem puntea şi mai vedem”, notează ex-premierul în mesajul său.

Guvernul Ucrainei a decis, cu o săptămînă înainte de Summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius, suspendarea discuţiilor preparatorii în vederea semnării Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. Premierul Nicolai Azarov susţine că decizia este una tactică, ţinînd cont de situaţia economiei Ucrainei. Şi Rada Supremă de la Kiev a eşuat în a vota pachetul de legi euroconforme, necesar pentru asocierea la UE.

Mai multe state şi mai mulţi oficiali din UE şi-au exprimat regretul cu privire la decizia Guvernului ucrainean.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?