X 
Arşiţa stiri: 210
Jocurile Olimpice stiri: 267
Transnistria stiri: 1460

Ostalep: Conceptul lui Dodon referitor la federalizarea Republicii Moldova nu merită atenție

26 noi. 2013,, 13:20   Politică
5415 5
Foto: noi.md
Dodon și-a exprimat conceptul propriu de dezvoltare a statului moldovenesc atunci cînd a votat pentru Timofti. Astfel a comentat pentru NOI.md fostul viceministru al afacerilor externe și integrării europene, Valeriu Ostalep, "Conceptul de federalizare a Moldovei", prezentat de liderul Partidului Sociali;tilor, Igor Dodon.

"În calitatea lui de politician, în acea zi Dodon a demonstrat toată concepţia lui de dezvoltare a statului nostru. Acolo s-a şi sfîrşit totul, iar ceea ce se întîmplă în țară astăzi este opera lui Timofti și Dodon, inclusiv pentru că a votat pentru el", consideră Valeriu Ostalep.

Potrivit expertului, concepţia de dezvoltare a statului moldovenesc ca federație nu este nouă și s-a discutat încă prin anii '90 ca una dintre soluțiile problemei transnistrene, dar pînă în prezent nu există niciun document serios de dezvoltare a statului nostru, care ar putea fi înțeles și văzut.

"Aceste propuneri zilnice de pacte, uniuni, federații etc. nu reprezintă nimic altceva decît minţile mărginite ale politicienilor noștri, care nu mai pot atrage cu nimic atenţia asupra lor. Sînt doar cuvinte. Trebuie să mai şi înţelegi ce spui, ei nu înțeleg însă cum poate fi realizat acest lucru, cît va costa acest lucru. De aceea, toate aceste declarații nu sînt serioase și nici nu merită atenţie", a concluzionat el.

Ieri, liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, a prezentat la o conferință de presă "Conceptul de federalizare a Moldovei. PSRM speră ca acest proiect va deveni bază pentru discuțiile la cel mai înalt nivel pe marginea subiectului de federalizare a Republicii Moldova și vor ajuta la începerea procesului de reintegrare a statului".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав