X 
Cutremure stiri: 506

În Găgăuzia, mîine va fi stabilită data referendumului privind demiterea başcanului

26 noi. 2013,, 15:35   Societate
3655 1
Foto: noi.md
Mîine, 27 noiembrie, deputaţii Adunării Populare a Găgăuziei vor stabili data desfăşurării referendumului privind demiterea başcanului Mihail Formuzal. De asemenea, aleşii poporului urmează să formeze Comisia Electorală Centrală, care se va ocupa de organizarea unui plebiscit, relatează gagauzinfo.md.

Aceste două subiecte au fost incluse pe ordinea de zi a şedinţei, a confirmat Serviciul de presă al Adunării Populare a Găgăuziei.

Pe 15 noiembrie deputaţii Adunării Populare au acordat vot de neîncredere Comitetului executiv al autonomiei. Pentru demiterea acestuia au votat 19 de membri ai Adunării Populare. Potrivit legislaţiei, başcanul poate fi demis în urma unui referendum, după acordarea votului de neîncredere. Pentru organizarea plebiscitului este nevoie de susţinerea a 24 dintre cei 35 de legislatori locali. Astfel, başcanul nu şi-a recunoscut demisia. Cu toate acestea, drept başcan interimar a fost numită Irina Zelenskaia.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав