Cutremure stiri: 502

Guvernul a fost acționat în judecată

27 noi. 2013,, 10:35   Societate
4482 1
Foto: twitter.com
Consiliul Național pentru Participare a acționat guvernul în judecată. Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, membrii acestuia au acuzat executivul de netransparență în procesul decizional, transmite NOI.md.

Vicepreședintele CNP, Antonița Fonari, susține că astăzi guvernul examinează proiectul legii bugetului de stat pentru 2014, anunțat abia pe 22 noiembrie, fără a fi făcut public sau consultat cu cetățenii. ”Legea cu privire la transparența în procesul decizional prevede că autorităţile publice centrale, inclusiv guvernul și ministerele, sînt obligate să asigure informarea multilaterală asupra procesului decizional și participarea directă a cetăţenilor, a asociaţiilor constituite în corespundere cu legea, a altor părţi interesate la procesul de luare a deciziilor”, a precizat Antonița Fonari.

În acest sens, CNP solicită amînarea examinării proiectului de lege privind bugetul de stat pentru 2014 și susține că va utiliza toate căile legale posibile pentru a asigura dreptul cetățeanului de participare în acest proces.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав