Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4151

Detalii privind negocierile în formatul ”5+2” de la Kiev

27 noi. 2013,, 11:02   Societate
3209 1
Foto: newsmoldova.md
În perioada 25-26 noiembrie, la Kiev a avut loc cea de-a cincea și ultima rundă de negocieri din acest an în formatul ”5+2" privind reglementarea conflictului transnistrean. Discuțiile s-au desfășurat conform unei agende cuprinzătoare, care a inclus chestiuni din toate cele trei coșuri formulate de către președinția ucraineană, transmite NOI.md.

Participanții la reuniune au discutat aspecte legate de libera circulație a populației de pe cele două maluri ale Nistrului, perspectivele deschiderii podului de peste Nistru din preajma satelor Gura-Bîcului şi Bîcioc, demontarea pînă la finele anului a funicularului de peste rîul Nistru dintre orașele Rezina şi Rîbniţa, unele aspecte economice, inițierea unu forum al societății civile și mass-mediei și altele.

De asemenea, în cadrul reuniunii au fost semnate decizii protocolare cu privire la înțelegerile convenite în domeniul asigurării cu pensii și îndemnizații sociale, cu privire la realizarea proiectului de reabilitare a sistemului de epurare a apelor reziduale din orașele Dubăsari și Criuleni și cu privire la unele aspecte ce țin de libertatea circulației populației.

Următoarea reuniune în formatul ”5+2" a fost programată pentru luna februarie 2014 la Chişinău şi Tiraspol, sub egida noii președinții sîrbo-elvețiene a OSCE.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав