Cutremure stiri: 506

Victor Gaiciuc: Moldova trebuie să devină călăuza Europei în Est

27 noi. 2013,, 15:55   Politică
3847 1
Foto: unimedia.info
"Pentru Europa Moldova este în stare să devină călăuza intereselor sale economice în Est", consideră ex-ambasadorul Republicii Moldova în Belgia, Olanda și Luxemburg, ex-reprezentantul Moldovei la NATO, Victor Gaiciuc.

Solicitat de "Infotag", el a numit banală afirmaţia precum că Moldova, aflîndu-se la hotarul Europei şi Asiei, poate fi un element de legătură, o punte între cele două pieţe gigantice.

"Faptul că Moldova nu are conducători înţelepţi care ar elabora reţeta unei astfel de existenţe a ţării nu înseamnă că această reţetă nu există. Moldovenii sînt muncitori, ospitalieri, ne este cunoscută mentalitatea prietenilor noştri din CSI, iar în decursul ultimilor ani am cunoscut şi Europa. În opinia mea, putem fi acei "soli" ai intereselor economice ale antreprenorilor şi statelor din Vest şi Est", este convins Gaiciuc.

Generalul consideră că Moldova trebuie să absoarbă ceea ce pentru un european este indispensabil – respectarea legii, calitatea muncii şi dragostea faţă de ordine.

"Moldovenii pot învăţa şi acest fapt a fost demonstrat în ultimii 24 de ani ai istoriei Republicii Moldova, iar aceasta înseamnă că integrarea europeană va fi în folosul societăţii", a spus fostul diplomat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав