Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Ponta: Băsescu vorbește acum despre unire după ce 9 ani doar a ciocnit pahare cu Voronin

28 noi. 2013,, 13:20   Societate
3431 2
Foto: adevarul.ro
Președintele României, Traian Băsescu, s-a trezit în ultimul an de mandat că vrea unirea cu Basarabia, în condițiile în care timp de 9 ani doar a ciocnit pahare cu ex-președintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin. Declarația a fost făcută pentru realitatea.net, de către premierul României, Victor Ponta, relatează NOI.md.

Victor Ponta consideră că declarația lui Băsescu vine pe final de mandat. "După nouă ani în care nu a făcut nimic pentru Moldova, e un semn să mai dreagă busuiocul pe finalul mandatului. După ce 9 ani nu ai făcut nimic, decît eventual a ciocnit cu Voronin pe la petreceri, să vii într-al zecelea să îngraşi porcul înainte de Crăciun, nu cred că e serioasă treaba şi cred că s-ar putea să dea apă la moară Partidului Comuniştilor. Te trezeşti în ultimul an de mandat că te-a apucat unirea”, a precizat premierul român.

În opinia lui Ponta, românii trebuie să-i ajute pe moldoveni, respectîndu-i şi făcînd pentru ei lucruri concrete. ”Cred că cel mai important lucru pe care putem să îl facem e să îi sprijinim în procesul de integrare europeană, să facem lucruri concrete. Au nevoie de partener în România, au nevoie de respect din România. După cum ştiţi, am fost alături de premierul Leancă la inaugurarea lucrărilor pentru gazoduct, am fost alături la Bruxelles”, a menționat Victor Ponta.

Traian Băsescu a declarat pentru un post de televiziune că după intrarea în NATO şi Uniunea Europeană, România are ca proiect fundamental de ţară unirea cu Republica Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?