Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4075

Ministrul educației, Maia Sandu, le răspunde elevilor care i-au cerut demisia

29 noi. 2013,, 13:35   Societate
6473 14
Foto: noi.md
Noile măsuri introduse de Ministerul Educației la susținerea examenelor de bacalaureat sînt menite să-i descurajeze pe acei elevi care intenționează să copieze, dar nu să-i streseze. Declarația a fost făcută de ministrul educației, Maia Sandu, în cadrul unei emisiuni difuzate ieri la postul Național 4. Sandu a anunțat că, cîțiva reprezentanți din cadrul ministerului Educației, au avut deja o întrevedere cu o parte din elevii care i-au cerut demisia și a încercat să le explice care este intenția Ministerului Educației.

„Reprezentanții ministerului Educației, au discutat cu cîțiva reprezentanți ai acestui grup de elevi și am avut o discuție foarte bună. Ei nu au înțeles anumite lucruri, ei nu au înțeles intenția noastră. Nu dorim să stresăm pe cineva la examene sau să facem condiții insuportabile. Noi doar încercăm să asigurăm niște condiții corecte și egale de evaluare și să-i descurajăm pe cei care se intenționează să copieze. Măsuri mai dure sînt doar pentru cei care se gîndesc să copieze și chiar sperăm să-i descurajăm pînă la următoarea sesiune de bacalaureat”, a spus Maia Sandu.

Ministrul a precizat că nu intenționează să-și depună demisia și le sugerează liceenilor supărați să învețe pentru a lua măcar o notă de trecere.

„Camerele de supraveghere vor rămîne. Dacă fac un efort și învață, vor lua o notă de trecere și se vor descurca mai departe cumva. Ar putea face o carieră academică sau să facă o școală vocațională. Sînt și beneficiari supărați, dar sînt și mulți care ne sprijină, doar că ei nu merg la proteste să spună acest lucru, ci ne transmit mesaje de susținere”, a menționat Sandu.

Precizăm că peste 100 de liceeni au manifestat pe 18 noiembrie în fața guvernului, cerînd demisia ministrului educaţiei. Tinerii s-au arătat nemulțumiți de noile reguli impuse pentru sesiunea de bacalaureat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?