X 
Arşiţa stiri: 214
Jocurile Olimpice stiri: 265
Transnistria stiri: 1417

În ziua desfășurării summitului de la Vilnius, Tuleanțev a fost pus sub acuzare

29 noi. 2013,, 13:50   Societate
3939 1
Foto: flux.md
Joi, 28 noiembrie, președintele Mișcării obștești ”Rodina – Evraziiskii soiuz” (Patria – Uniunea Euroasiatică”), Igor Tuleanțev, și activistul Ligii Tineretului Rus, Andrei Zaru, au fost puși sub acuzație în baza articolului 346 al Codului penal al RM. Celor doi li se incriminează acţiuni intenţionate, îndreptate spre aţîţarea vrajbei, diferenţierii sau dezbinării naţionale, etnice, rasiale sau religioase. Dosarele penale au fost intentate în legătură cu acțiunile dedicate marcării Zilei Victoriei în R. Moldova, organizate de Liga Tineretului Rus.

”Sînt ferm convins că intentarea dosarului penal privind ațîțarea urei interetnice este o comandă politică, care are ca scop reducerea activismului meu în calitate de activist civic. Menționez, că această decizie a fost luată nu în Moldova, ci la București, ceea ce o dată în plus demonstrează că puterea moldovenească este dirijată de Traian. Doresc să-i asigur pe toți cei care cred că în asemena mod se va putea influența asupra mea sau asupra organizației noastre că se înșală amarnic. Următoarea zi de 9 Mai va fi marcată și de mai multe acțiuni, care se vor desfășura la o scară mai largă”, se menționează într-o declarație oficială a lui Tuleanțev.

Potrivit activistului, acuzația a fost înaintată fără rezultatele expertizei repetate filologo-lingvistice. ”Astfel, se poate concluziona că, în pofida lipsei probelor necesare, pentru identificarea cărora organele de drept au avut la dispoziție 6 luni, statutul de acuzat a fost atribuit în ultima zi prevăzută de lege, pentru a ține ”sub capac” persoanele care figurează în acest dosar penal”, a menționat Tuleanțev.

Amintim că, în mai curent, au fost intentate dosare penale în legătură cu acțiunile dedicate marcării Zilei Victoriei în R. Moldova, organizate de Liga Tineretului Rus. În Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău a fost instalat un banner cu imaginea Soldatului de Bronz. Primarul capitalei, Dorin Chritoacă, a observat pe banner o lozincă antifascistă din perioada razboiului, considerînd că îi este adresată lui.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав