X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

”Job Shadow Day” la holdingul ”DAAC Hermes” (VIDEO)

29 noi. 2013,, 17:05   Societate
4613 0
Foto: noi.md
13 elevi ai claselor absolvente de liceu și ai colegiilor din diferite regiuni ale Republicii Moldova au petrecut o zi în companiile holdingului ”DAAC Hermes”. În cadrul proiectului organizat de ”Junior Achievement Moldova” deja pentru a patra oară, tinerii au avut posibilitatea să vadă pe viu procesul de muncă și să facă cunoștință personal cu cei mai importanți specialiști ai întreprinderilor.

Elevii au rămas foarte impresionați de nivelul de pregătire al specialiștilor companiilor ”DAAC”. ”Este o șansă pentru noi. Ca viitori studenți, sperăm să găsim un loc de muncă de perspectivă și să facem o alegere reușită a profesiei. Astăzi am obținut multă informație exactă după specialitate și sfaturi, am aflat pe ce trebuie să ne axăm în procesul de studiere”, a menționat unul dintre participanții proiectului.

”Doresc să activez în domeniu IT, de aceea această experiență a fost foarte utilă. Pentru mine a fost important să urmăresc procesul de muncă anume într-o asemenea companie de vază cum este ”DAAC System Integrator”, a recunoscut unul dintre participanți.

”Băieții au fost repartizați în companiile holdingului în dependență de doleanțele lor personale. Ei au studiat lista companiilor participante la acest proiect și le-au ales pe cele pe care au dorit să le viziteze. Astfel, patru persoane au fost repartizate în compania SA ”Agromashina”, care produce tehnică agricolă, iar restul au petrecut ziua la întreprinderea SA ”VIORICA-COSMETIC” și la cea mai mare companie moldovenească de calculatoare ”DAAC System Integrator” și ”DAAC Autosport””, a menționat șeful Secției resurse umane din cadrul holdingului ”DAAC Hermes”, Vladimir Novicov.

Proiectul ”Job Shadow Day” oferă elevilor posibilitatea de a afla mai multe despre activitatea și obligațiunile angajaților diferitor companii, posibilitatea de a urmări îndeaproape ce prezintă specialitatea aleasă. Practica mai multor țări arată că asemenea experiențe de o zi devin decisive la alegerea profesiei pentru majoritatea adolescenților care au participat la proiect. Holdingul ”DAAC Hermes” este un partener fidel al proiectelor ”Junior Achievement Moldova”.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?