Arşiţa stiri: 210
Jocurile Olimpice stiri: 271
Transnistria stiri: 1460

Voronin: Prezenţa lui Filat la summitul de la Vilnius discreditează UE

30 noi. 2013,, 10:42   Politică
10046 10
Foto: karadeniz-press.ro
Liderul Partidului Comuniştilor (PCRM), Vladimir Voronin consideră că participarea preşedintelui PLDM, ex-premierului Vlad Filat la summitul "Parteneriatului Estic" de la Vilnius discreditează Uniunea Europeană şi liderii acesteia.

Potrivit agenţiei "INFOTAG, cu referire la serviciul de presă al PCRM, deputatul a spus vineri, în cadrul întrevederii cu şeful delegaţiei UE în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, că liderul liberal-democraţilor, demis în primăvara anului 2013 pe motiv că ar fi corupt, nu trebuie să se afle alături de şefii statelor europene".

"Se află în permanenţă în apropierea conducătorilor Uniunii Europene. Oare acest fapt nu este discreditarea UE şi a liderilor acesteia? O mai mare discreditare nici că se putea inventa", este convins Vladimir Voronin.

Potrivit spuselor demnitarului, "comuniştii nu se pronunţă împotriva Uniunii Europene ci doar sînt indignaţi de politica UE în privinţa Republicii Moldova".

"Sîntem indignaţi de faptul că textul Acordului parafat la Vilnius aşa şi nu a fost făcut public. Sîntem categoric împotriva susținerii de către conducerea UE a regimului corupt, antipopular şi antieuropean, care se află la putere în Moldova. Nu mai este acea ţară în care cîndva aţi activat. Moldova actuală este ţara în care ca niciodată este discreditată Uniunea Europeană, iar majoritatea cetăţenilor asociază ideea de integrare europeană doar cu fărădelegile pe care le operează Coaliţia de guvernare sub steagurile UE", a spus liderul PCRM.

De asemenea, Voronin este indignat de declaraţiile preşedintelui României Traian Băsescu despre unirea cu Republica Moldova.

"Sîntem foarte indignaţi şi considerăm că astfel de declaraţii contravin drepturilor internaţionale şi destabilizează situaţia din ţară şi regiune. Influenţează extrem de negativ subiectul reglementării conflictului transnistrean. Aceste declaraţii toarnă gaz pe foc în Găgăuzia. Sperăm la o condamnare publică a unor astfel de declaraţii din partea conducerii Uniunii Europene", a subliniat liderul PCRM.

Pirkka Tapiola i-a mulţumit lui Vladimir Voronin pentru faptul că acţiunile de protest din faţa reprezentanţei UE au loc într-un mod organizat şi paşnic.

"Pentru UE libertatea adunărilor este una dintre valorile de bază ale Europei", a spus oficialul.

De asemenea, părţile au discutat subiecte cu privire la necesitatea respectării recomandărilor Comisiei Veneţiene şi OSCE cu privire la introducerea în Moldova a registrului electronic al alegătorilor. Potrivit comunicatului, interlocutorii au fost de acord că modificările legislaţiei electorale în anul preelectoral în lipsa consensului politic sînt inadmisibile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав