X 
Cutremure stiri: 502

Încercarea lui Rogozin de a opri apropierea Moldovei de UE a suferit eşec – opinie

30 noi. 2013,, 10:30   Politică
4930 6
Foto: point.md
Analistul politic Roman Mihăeș califică parafarea Acordului de asociere cu Uniunea Europeană drept o victorie istorică a Moldovei și în același timp o înfrîngere pentru PCRM şi eurosceptici. Opinia a fost exprimată pe blogul personal al analistului.
Potrivit expertului, parafarea acordului este un succes al coaliției de guvernare, dar precizează că pentru a continua calea integrării europene, e nevoie de stabilitate politică.

„Coaliția pentru Guvernare Pro-Europeană și-a îndeplinit misiunea istorică de modernizare a Moldovei și integrare europeană, iar cetățenii pot să nu regrete votul dat pentru partidele care au făcut posibilă parafarea acordurilor istorice cu UE. De mîine începe o nouă etapă, cea de muncă asiduă”, menționează Mihăieș pe blogul său.

Totodată, analistul califică evenimentul de la Vilnius drept o pierdere a comuniștilor și a tuturor celor care se opun integrării. „Partidul Comuniștilor a primit o lovitura dură din partea UE, căci Voronin, Tkaciuk și alții declarau că Moldova nu va parafa nimic la Vilnius, că liberalizarea regimului de vize este o minciună etc. Încercarea disperată a lui Rogozin de a opri cu mîinile comuniștilor şi altor unelte antimoldoveneşti apropierea Republicii Moldova de UE a suferit eşec”, a menționat analistul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав