Cutremure stiri: 500

Militarii moldoveni vor participa la un exerciţiul de instruire la baza militară din Hohenfels, Germania

1 dec. 2013,, 11:00   Societate
4685 0
Foto: point.md
Militarii din Republica Moldova vor participa la un exerciţiul de instruire care se va desfăşura în perioada 2-18 decembrie curent, la baza militară din Hohenfels, Germania.

Potrivit serviciului de presă al Ministerului Apărării, 80 de militari profesionişti din cadrul Batalionului 22 de Menţinere a Păcii şi Batalionului cu Destinaţie Specială „Fulger”, vor a aplica în practică abilităţile obţinute în procesul pregătirii de luptă, în procesul de modernizare a instituţiei de apărare a ţării.

Moldoveni vor desfăşura, în comun cu subunităţile naţiunilor partenere, operaţiuni de patrulare, escortare, deplasare, transportare şi sprijin. Scopul exerciţiului este evaluarea nivelului de pregătire a subunităţilor, pentru rotaţia trupelor, în cadrul misiunilor internaţionale.

Exerciţiul „14-01B MAT/PAT6” (Military Advisory Team (MAT) and Police Advisory Team) este organizat de Armata Statelor Unite în Europa şi include cîteva faze. Astfel, la prima etapă, militarii vor urma cursuri de instruire la mai multe specialităţi, cu accent pe aplicarea în practică a cunoştinţelor obţinute, la diferite simulatoare moderne. În etapa a doua, se va desfăşura exerciţiul combinat în teren şi stat major, în colaborare cu militari din Bulgaria, Polonia, Norvegia, SUA, Ucraina, Macedonia, Afganistan şi Albania.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав