Cutremure stiri: 502

Rusia a înrăutăţit estimările de creştere economică pentru 2013 şi următorii doi ani

4 dec. 2013,, 08:30   Externe
2612 0
Foto: unian.net
Rusia a înrăutăţit estimările privind ratele de creştere a PIB în 2013 şi în următorii doi ani, din cauza perspectivelor mai slabe privind investiţiile companiilor şi producţia industrială, a declarat ministrul Economiei, Alexei Uliukaiev.

Pentru anul în curs, Rusia a revizuit prognoza de creştere economică de la 1,8% la 1,4%, a afirmat ministrul, potrivit agenţiilor Interfax şi Prime, citate de Wall Street Journal. Revizuirea este a patra din acest an, după ce executivul de la Moscova a luat în calcul iniţial un avans al PIB de 3,6%.

Creşterea lentă a economiei va continua şi anul următor, a declarat reporterilor Uliukaiev, prezent la o conferinţă în Bali a Organizaţiei Mondiale a Comerţului.

Estimarea pentru anul următor a fost înrăutăţită de la 3% la 2,5%, iar cea pentru 2015 de la 3,1% la 2,8%.

Rusia a înregistrat un deceniu de creştere economică susţinută de veniturile din petrol şi gaze naturale, dar în prezent se confruntă cu perspective mai slabe, în urma declinului investiţiilor şi cererii mai reduse pentru exporturile ţării.

Ministerul Economiei anticipează creşterea investiţiilor companiilor cu 0,2% în acest an, comparativ cu aşteptările iniţiale pentru un avans de 2,5%, în timp ce producţia industrială ar trebui să urce cu 0,1%, mai lent faţă de prognoza anterioară de 0,7%.

Înrăutăţirea prognozei privind creşterea PIB în acest an a fost anticipată de analiştii consultaţi de Reuters, care au estimat săptămîna trecută un avans economic de 1,5%.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав