Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4151

Joi, la Kiev va începe reuniunea a ХХ-a a Consiliului Ministerial al OSCE

4 dec. 2013,, 12:00   Societate
2513 0
Foto: noi.md
Reuniunea a XX-a a Consiliului Ministerial al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) va avea loc la Kiev, Ucraina, în zilele de 5 şi 6 decembrie. Republica Moldova va fi reprezentată la eveniment de ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman.

Agenţia "Infotag" comunică cu referire la surse din MAEIE că din delegaţie mai fac parte vicepremierul pentru Reintegrare, Eugen Carpov, şi viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Valeriu Chiveri.

Participanţii la forum, din peste 50 de ţări, vor face bilanţul preşedinţiei Ucrainei în organizaţie, vor discuta despre situaţia din Ucraina şi Afganistan. Agenda reuniunii mai include subiecte privind eradicarea traficului de fiinţe umane, protecţia jurnaliştilor, asigurarea libertăţii de circulaţie, de religie şi convingeri religioase. Consiliul va continua discuţiile iniţiate în anul 2012 privind rolul bunei guvernări în dezvoltarea economică.

Şefa diplomaţiei moldoveneşti va expune sarcinile Republicii Moldova în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, dar şi în cadrul cooperării multidimensionale cu OSCE.

Între statele participante se numără ţările Uniunii Europene şi toţi membrii NATO, reprezentînd împreună peste două treimi din volumul total al economiei mondiale şi 1 mld. locuitori. OSCE, constituită în anul 1975, este cea mai mare organizaţie interguvernamentală din lume axată pe probleme de securitate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав