X 
Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4075

Expert: Elementul proeuropean al Moldovei se află între două pericole

4 dec. 2013,, 16:15   Societate
3657 1
Foto: jurnal.md
Elementul proeuropean, predominant, în cadrul guvernării, se află între două pericole. Părerea aparține analistului politic Vladimir Socor și a fost exprimată în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

Potrivit expertului, un pericol este corupția la nivel înalt din Republica Moldova, dar și amenințările PCRM, transmite NOI.md.

„Pe de o parte, cancerul corupţiei din interiorul sistemului, pe de alta – ameninţările comuniştilor din exteriorul sistemului. Avem de a face cu trei forţe. Întrebarea este cum se vor coaliza aceste forţe – va fi o coaliţie a două forţe împotriva celei de a treia. Deocamdată asistăm la un consens, în cadrul actualei guvernări, între Partidul Liberal Democrat şi Partidul Democrat, de a se alia, cel puţin, temporar, împotriva pericolului comunist”, a spus expertul.

Potrivit lui, riscul dezbinării coaliției dintre cele trei partide este foarte mare.

„Da, riscul există, în permanenţă. Pur şi simplu, aritmetica din cadrul Parlamentului Republicii Moldova este atît de complicată, încît necesită combinaţii riscante, uneori combinaţiile nici măcar nu sînt posibile, uneori apar şi schimbări de coaliţie, foarte neprevăzute, cum am observat, în prima jumătate a anului acesta. Permutări, schimbări de alianţe, de coaliţii, în mod tactic, nu strategic. Pe planul strategic, cred că pericolul din partea Partidului Comuniştilor este privit în mod exagerat. Partidul Comuniştilor nu mai are resurse de a-şi lua revanşa, poate cel mult să organizeze mici evenimente în stradă, evenimente de tip carnaval, evenimente pe care le-am văzut chiar zilele trecute la Chişinău, exact în zilele summitului de la Vilnius”, a spus Socor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?