|
Foto: eva.ru |
Japonia va deveni a doua ţară, după Franţa, a cărei bucătărie naţională va fi inclusă în patrimoniul mondial.
Tehnicile antice de a găti şi ingredientele specifice au fost incluse în patrimoniul cultural al Naţiunilor Unite.
Decizia de a proteja bucătăria niponă, cunoscută sub numele de "washoku" a fost făcută ca un răspuns la creşterea influenţei industriei fast food în Japonia.
Doar Franţa mai este inclusă în patrimoniul culinar UNESCO. În timp ce Japonia este faimoasă în toată lumea pentru sushi, ţara are mult mai multe preparate celebre decît gustarea din peşte crud.
Bucătăria japoneză este minimalistă.
Bucătăria niponă pune accent pe armonie şi are feluri de mîncare speciale pentru fiecare anotimp, arta culinară fiind comparată cu cea literară - haiku. Produsele de bază folosite sînt orezul alb, supa miso şi murăturile, care acompaniază principalele feluri de mîncare.
Adăuga comentariu