X 
Cutremure stiri: 506

Dmitri Ciubașenco: Judecătorii CC a R. Moldova vor fi decorați cu distincția supremă a Transnistriei ?

8 dec. 2013,, 11:13   Societate
8042 5
Foto: actualitati.md
Potrivit informațiilor de la Tiraspol, deocamdată neconfirmate oficial, judecătorii Curții Constituționale a Republicii Moldova, după ce au declarat româna drept limbă oficială, au fost înaintați pentru decorarea cu cea mai înaltă distincție a Transnistriei, Ordinul Republicii.

Potrivit acestor date, se pregătește un decret secret al președintelui rmn privind decorarea magistraților basarabeni, în conformitate cu prevederile acestei distincții, care prevede că Ordinul Republicii se acordă pentru merite deosebite față de rmn. Aceste merite constau în activitatea CC îndreptată spre unirea Basarabiei cu România și, respectiv, la separarea sa definitivă de Transnistria, ceea ce în cele din urmă ar trebui să conducă la recunoașterea internațională a rmn.

Potrivit altor informații, la fel neconfirmate, există o inițiativă de a decora membrii Curții Constituționale cu Ordinul rusesc "Meritul Civic".

Se anunță, de asemenea, că una dintre agențiile federale ruse intenționează să înainteze magistrații basarabeni spre acordarea gradului de colonei ai frontului invizibil.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав