X 
Cutremure stiri: 506

Liderul PCRM și-a împărtăşit ambasadorilor Ungariei şi Ucrainei îngrijorările cu privire la viitorul ţării

12 dec. 2013,, 11:05   Politică
3463 3
Foto: noi.md
Liderul PCRM, Vladimir Voronin, este îngrijorat de „situaţia creată în jurul integrităţii şi independenţei Moldovei în contextul acţiunilor antistatale ale conducerii ţării, care efectuează, în concordanţă cu puterile politice din România, desfiinţarea intenţionată şi nedeghizată a statalităţii republicii”.

Surse din cadrul Partidului Comuniştilor au comunicat pentru „Infotag” că despre aceasta liderul PCRM a declarat miercuri, în cadrul întrevederii cu Ambasadorul Ungariei în Republica Moldova, Matyas Szilagyi.

Potrivit comunicatului, interlocutorii s-au arătat convinşi că, indiferent de greutăţi, Moldova îşi va păstra statalitatea şi independenţa, iar relaţiile tradiţionale de prietenie cu Ungaria se vor consolida şi dezvolta.

În cadrul întrevederii cu ambasadorul Ucrainei la Chişinău, Serghei Pirojkov, au fost discutate subiecte actuale din viaţa sociopolitică a celor două state.

Voronin şi-a exprimat speranţa în ceea ce privește „soluţionarea cît mai rapidă a conflictelor politice care au loc în Ucraina, pentru ca interesele ţării şi ale poporului ucrainean să aibă un viitor prosper şi paşnic”.

De asemenea, părţile au discutat „consecinţele periculoase pentru independenţa, integritatea şi stabilitatea Republicii Moldova, dar și a Ucrainei, care pot apărea în viitorul apropiat, în urma declaraţiilor şi acţiunilor iresponsabile ale puterilor politice şi reprezentanţilor României în privinţa pretenţiilor teritoriale asupra Moldovei”.

Aceştia sînt de părere că „acţiunile unioniste nedeghizate ale României, aprobate şi susţinute de elita autoritară moldovenească, ameninţă stabilitatea din regiune”.

La finele discuţiei părţile şi-au exprimat speranţa la o viitoare consolidare şi dezvoltare a relaţiilor dintre popoarele frăţeşti ale Moldovei şi Ucrainei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав