Cutremure stiri: 502

Europarlamentar: Mi-e teamă că o „anexare” a Transnistriei nu este IMPOSIBILĂ”

12 dec. 2013,, 11:17   Politică
5561 4
Foto: diez.md
Presiunile Federației Ruse asupra Moldovei continuă și tare mi-e teamă că o „anexare“ a Transnistriei nu este imposibilă. Declarația aparține eurodeputatului polonez Jacek Saryusz Wolski, vicepreşedinte al Adunării Parlamentare Euronest, și a fost făcută pentru Europa Liberă. Oficialul european admite că Moldova ar putea pierde Transnistria sub presiunea Federaţiei Ruse, în urma asocierii cu Uniunea Europeană.

„Știm deja amenințările domnului Rogozin, care a spus: «Dacă Moldova semnează Acordul de asociere cu UE, vom tăia gazele, apoi va vom bloca exporturile (ceea ce s-a întîmplat cu vinurile), vă vom bloca muncitorii migranți care lucrează în Rusia și va vom lua pentru totdeauna regiunea transnistreană.» Am fost la Chișinău duminică și am observat că moldovenii țin în continuare cu cauza europeană. Dar, din păcate, spre adîncul meu regret, presiunile continuă și tare mi-e teamă că o «anexare» a Transnistriei nu este imposibilă”, a spus Jacek Saryusz Wolski.

Menționăm că Uniunea Europeană a liberalizat piața UE pentru vinurile din Republica Moldova.În același timp, Comisia Europeană a propus Parlamentului European să liberalizeze regimul de vize pentru cetățenii Republicii Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав