X 
Arşiţa stiri: 229
Transnistria stiri: 1421
Preşedintele stiri: 4127

Polonezii au fost scutiți de taxa pentru obținerea vizei pe termen lung în Moldova

12 dec. 2013,, 13:10   Societate
3144 0
Foto: neftegaz.ru
Cetăţenii Poloniei care vor solicita vize de lungă ședere (tip D) pentru Moldova vor fi scutiţi de plata taxelor consulare. Un proiect de lege privind abolirea acestor taxe a fost votat de Parlament, în prima lectură, transmite NOI.md.

Acțiunea are loc în contextul deciziei luate de Polonia pe 1 mai 2013 de a aboli vizele pentru cetățenii Republicii Moldova care vor sta pe termen îndelungat pe teritoriul Poloniei.

„Astfel, se propune stabilirea unor condiții de reciprocitate, consolidarea relațiilor interstatale avantajoase și acționarea operativă în situațiile de forță majoră sau securitate publică”, se arată în nota informativă a proiectului.

Anual circa 70 de cetățeni polonezi sînt înregistrați cu titlu permanent în Republica Moldova, iar circa 7 mii de cetățeni ai Republicii Moldova solicită vize de lucru în Polonia. Viza de lungă ședere în Republica Moldova pentru cetățenii străini costă 80 de euro.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În curînd, în centrul capitalei moldovenești va apărea monumentul Reginei Maria a României. Dar monumentele căror personalități moldovenești celebre considerați că ar trebui instalate pe străzile noastre?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав