X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Ucraina și UE au convenit să negocieze fără Rusia

13 dec. 2013,, 00:28   Externe
7537 22
Foto: 4.bp.blogspot.com
Kievul și Bruxelles-ul, în cadrul consultărilor, care au avut loc joi, au convenit să negocieze cu privire la integrarea europeană a Ucrainei fără Rusia, a declarat Comisarul European pentru Extindere și Politica Europeană de Vecinătate, Štefan Füle, la conferința de presă după prima rundă de negocieri.

Füle a spus că pe măsura apropierii de UE "sprijinul european va deveni tot mai consistent", transmite ITAR -TASS. Totodată el a remarcat că Kievul și UE "nu au discutat cifrele compensației din partea UE pentru asociere". Füle a subliniat că UE intenționează să " examineze posibilitatea de a maximiza posibila asistență din partea FMI ", refuzînd să numească cifre concrete.

Comisarul european a mai spus că Ukraina și UE au ajuns la un acord cu privire la următorii pași, "care vor conduce la semnarea și punerea în aplicare a Acordului de Asociere", transmite "Interfax". La rîndul său, prim-viceprim-ministrul Ucrainei Serghei Arbuzov, care conduce delegația ucraineană la negocierile de la Bruxelles, a declarat că Kievul "va semna în curînd Acordul de asociere cu UE". El a menționat că Ucraina dispune de "voința politică" corespunzătoare, transmite RIA Novosti.

Oficialii UE speră că acordul va fi semnat la un summit bilateral, care ar putea avea loc în primăvara anului 2014.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?