Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4068

Ucraina reia pregătirile pentru semnarea Acordului de asociere cu UE

13 dec. 2013,, 00:23   Externe
3915 0
Foto: obozrevatel.com
Guvernul ucrainean lansează o serie de consultări cu privire la punerea în aplicare a Acordului de asociere cu Uniunea Europeană.

Acest lucru a fost declarat de către prim-viceprim-ministrul Ucrainei, Serghei Arbuzov, după o întîlnire cu comisarul UE pentru extindere și politica de vecinătate, Stefan Fule, la Bruxelles.

"Acum, trebuie să facem totul pentru ca Ucraina să nu fie pierdută pentru Europa, iar calea europeană să nu fie pierdută pentru Ucraina. Deaceea sîntem aici – pentru depășirea crizei și pregătirea pentru semnare. Azi vom relua pregătirile pentru semnarea Acordului – începem o serie de consultări cu privire la punerea în aplicare a acestuia", - a spus el.

În acest sens, Arbuzov a subliniat că pentru o înțelegere clară a modului în care Ucraina va implementa Acordul, poate fi pregătit un document separat, un fel de foaie de parcurs.

Potrivit acestuia, principiile acestui document sînt transparența estimărilor și statisticii în contextul semnării.

În plus, prim-viceprim-ministrul a declarat că vorbind despre cooperarea financiară cu UE, guvernul ucrainean înțelege nu "compensații", ci investiții în modernizarea Ucrainei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?