Cutremure stiri: 506

Ambasadorul Germaniei: Vom testa guvernul de la Chișinău

13 dec. 2013,, 10:45   Societate
3854 6
Foto: timpul.md
Parafarea de către Moldova a Acordului de asociere cu Uniunea Europeană este doar un prim pas făcut în direcția Europei, iar odată cu acest lucru, clasa politică de la Chișinău va trebui să demonstreze în practică angajamentul asumat față de UE. O declarație în acest sens a fost făcută de ambasadorul Germaniei la Chișinău, Matthias Meyer, în cadrul unei emisiuni la postul TV7.

Oficialul german se arată convins că situația Ucrainei și Republicii Moldova în ceea ce privește relația cu UE este diferită. „În Ucraina situația este alta. Ceea ce este comun ambelor părți este că ele au anunțat clar că vor să se apropie de Europa. Avem un guvern proeuropean aici și îl vom testa dacă într-adevăr este pro-european. Noi vom vedea dacă obligațiile care au fost asumate în diferite domenii vor ajunge să fie implementate. Europa nu poate fi obținută la tariful zero, trebuie să faci ceva pentru aceasta și oamenii care promit că atunci cînd va fi Europa mai aproape va ploua cu aur, nu procedează corect”, a remarcat Meyer.

Ambasadorul Germaniei a ținut să precizeze că politicienii de la Chișinău trebuie să fie credibili, atît în fața comunității europene, cît și în fața cetățenilor simpli. Potrivit lui, Moldova mai are mult de muncit pentru a atinge standardele impuse de UE.

„Este important ca oamenii să vadă că în societate are loc o schimbare. Este mult de lucru în acest sens. Oricine are de a face cu Europa trebuie să fie credibil. Nu sîntem aici pentru guvern sau opoziție, dar pentru țară, pentru că vrem să luăm toți oamenii în Europa cu noi. Vrem ca oamenii să vadă că în Europa există un viitor mai bun”, a conchis oficialul german.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав