X 
Cutremure stiri: 502

Petrenco comentează declarațiile privind eventualul său arest

13 dec. 2013,, 11:38   Societate
2766 0
Foto: noi.md
Deputatul comunist Grigore Petrenco a comentat concluziile Comisiei Naționale de Integritate (CNI), care a declarat că parlamentarul a declarat greșit veniturile și riscă un an de închisoare. Petrenco a scris pe una din rețelele de socializare următoarele:

„Îmi pare rău că am plecat din Chișinău. Mîine trebuie să fiu la Comitetul pentru monitorizare al APCE, unde se va discuta despre Moldova și Albania. Am citit „știrea” tirajată de presa-bordel a lui Plahotniuc despre faptul că risc tocmai un an de închisoare pentru tăinuirea averii! În sfîrșit, principalul om corupt a fost demascat! Adică eu fur statul și scot 600 de milioane de lei anual prin offshore de la „Metalferos”. Eu primesc în fiecare lună cîte un milion de euro de la „Moldtelecom” pentru apelurile telefonice internaționale. Eu controlez fluxurile la CFM, „Poșta Moldovei”, „Air Moldova” și alte întreprinderi de stat. Mie mi se supun Procuratura Generală, CNA, CNI, Ministerul Economiei, Ministerul Transportului și Curtea Supremă de Justiție.

Adică eu aș fi Plahotniuc, și nu el! Păcat că am plecat din Chișinău. Mîine ar trebui pichetată vila de milioane de dolari a directorului CNI, Donciu, cu cererea principală: «Hoțul trebuie să stea la închisoare»”.

Amintim că ieri membrii Comisiei Naţionale de Integritate au constatat că Grigore Petrenco a tăinuit în mod intenţionat o parte din averile obţinute anul trecut și riscă un an de închisoare. Încălcările respective au fost depistate imediat după ce în cadrul ședinței de ieri a Parlamentului Petrenco a amintit despre activitatea ilegală a lui Vladimir Plahotniuc. Dosarul deputatului deja a fost trimis la procuratură.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав