Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Cum un deputat din Parlamentul RM poate ajunge după gratii?

13 dec. 2013,, 15:03   Politică
5397 3
Foto: noi.md
Deputatul din partea PCRM Grigore Petrenco poate fi tras la răspundere penală, în pofida faptului că are imunitate parlamentară. Opinia aparține expertului în drept Teo Cîrnaț, care, la solicitarea NOI.MD, a comentat concluziile Comisiei Naționale de Integritate (CNI), potrivit cărora Petrenco riscă un an de închisoare pentru nedeclararea veniturilor.

„După ce CNI va transmite dosarul procuraturii pentru intentarea dosarului penal, procurorul general se poate adresa Parlamentului cu solicitarea de a-i retrage lui Petrenco imunitatea parlamentară. Solicitarea procurorului urmează să fie examinată de Comisia juridică, după care deputații trebuie să ia o decizie în acest sens”, a explicat expertul.

Totodată, Teo Cîrnaț consideră că nu se va ajunge la așa ceva. „Cred că e vorba doar de o mișcare politică, pentru a arăta deputaților că nici comuniștii nu sînt „curați”. E un fel de lecție nu doar pentru deputatul Petrenco, dar și pentru toți funcționarii de stat, pentru ca aceștia să-și declare veniturile”, a menționat juristul.

Amintim că ieri membrii Comisiei Naţionale de Integritate au constatat că Grigore Petrenco a tăinuit în mod intenţionat o parte din averile obţinute anul trecut și riscă un an de închisoare. Încălcările respective au fost depistate imediat după ce în cadrul ședinței de ieri a Parlamentului Petrenco a amintit despre activitatea ilegală a lui Vladimir Plahotniuc. Dosarul deputatului deja a fost transmis procuraturii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?