X 
Cutremure stiri: 506

Nemțov a lansat cinci versiuni privind interdicția de intrare în Ucraina

14 dec. 2013,, 02:09   Externe
4741 3
Foto: zn.ua
Fostul viceprim-ministru al Rusiei, co-președintele partidului de opoziție RPR - Parnas, Boris Nemțov, s-a adresat președintelui Viktor Ianukovici pe marginea interdicției de intrare în Ucraina.

Despre aceasta Nemțov a scris pe contul său de Facebook.

"Biroul RPR - Parnas i s-a adresat președintelui Ucrainei cu privire la decizia Serviciului de Securitate al Ucrainei de a-mi interzice intrarea în țară", - a scris Nemțov.

Nemțov a subliniat că " Serviciul de Securitate al Ucrainei nu mi-a explicat motivele refuzului de intrare în Ucraina. La ambasada Ucrainei la Moscova, de asemenea, nu mi-au spus nimic clar. Perioada de acțiune a interdicției este necunoscută".

În acest context el a prezentat cinci posibile cauze ale impunerii interdicției.

"1. Acțiunea în sprijinul Ucrainei la ambasada din Moscova, pe 2 decembrie, "Ucraina – sîntem cu tine", la care am luat parte împreună cu activiștii "RPR - Parnas" și "Solidarnosti" l-a supărat pe președintele Ucrainei. El a perceput solidaritatea noastră cu poporul ucrainean ca o răzvrătire și o amenințare la adresa puterii sale", - a scris Nemțov pe pagina sa de pe Facebook .

2 . A doua versiune - poziția "RPR - Parnas" și "Solidarnosti", care sprijină integrarea europeană, atît a Ucrainei cît și a Rusiei.

3. Publicațiile mele care critică poziția lui Ianukovici (i-a tras pe sfoară pe toți - și Ucraina, și Europa, și Rusia), - a continuat politicianul.

4. Potrivit acestuia, o versiune ar fi frica că el (Nemțov) ar vorbi în Piața Independenței și Viktor Ianukovici va pierde puterea. "Eu într-adevăr aveam de gînd să vin în Piața Independenței, deoarece admir curajul și rezistența oamenilor, dar nu intenționam să vorbesc. Ucrainenii și fără mine vor decide ce au de făcut și ce cale să aleagă", - a subliniat el.

5.Versiunea haioasă a lui Ostap Semerak despre superstițiile lui Ianukovici. Cînd eu sînt pe Maidan este un semn al demisiei iminente a lui Ianukovici", - a concluzionat opoziționarul rus.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав