X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Majoritatea parlamentară speră să convingă comuniştii să voteze pentru anularea imunităţii de deputat

14 dec. 2013,, 10:55   Politică
3984 2
Foto: noi.md
Majoritatea aflată la guvernare intenţionează să înceapă negocierile cu comuniştii pentru a modifica Constituţia cu privire la limitarea imunităţii de deputat. Despre aceasta a declarat vicespeakerul Adrian Candu, vineri, după şedinţa Parlamentului.

Potrivit agenţiei "Infotag", Candu a opinat că "procedura de implementare a acestui proiect este mai îndelungată decît pentru legile ordinare şi poate fi votată doar în luna mai, cînd vor expira cele şase luni necesare pentru dezbateri şi discuţii în comisii".

"Mă bucur că Guvernul s-a pronunţat pozitiv pe marginea acestui proiect, deoarece unii deputaţi se folosesc nu chiar legal de imunitate, făcînd abuz de atribuţii", a spus Candu.

Potrivit spuselor sale, "nu toţi deputaţii susţin acest proiect, iar un exemplu în acest sens sînt comuniştii".

"Iniţial erau împotrivă, însă în presă a apărut informaţia potrivit căreia unii deputaţi ai PCRM s-au pronunţat pentru posibilitatea de a-şi delega reprezentanţii pentru susţinerea acestui proiect", a menţionat democratul.

Liderul fracţiunii PLDM, Valeriu Streleţ, a recunoscut că Coaliţia de guvernare nu are numărul necesar de voturi pentru ca proiectul să fie adoptat.

"Vom desfăşura negocieri cu toate fracţiunile parlamentare, inclusiv cu comuniştii şi pînă la momentul cînd proiectul va fi înaintat pentru examinarea deputaţilor vom avea un tablou clar al situaţiei", a spus liberal-democratul.

"Infotag" precizează: Proiectul cu privire la limitarea imunităţii de deputat a fost înregistrat la începutul lunii noiembrie şi semnat de 50 de deputaţi din partea Coaliţiei de guvernare. Proiectul prevede excluderea din articolul 70 al Constituţiei Republicii Moldova a sintagmei "imunitate".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?