X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Europarlamentar despre impactul situației din Ucraina asupra Moldovei

14 dec. 2013,, 12:16   Societate
3787 2
Foto: timpul.md
“La situația creată în Ucraina, răspunsul nostru va fi că UE va fi și mai determinată ca relația cu Moldova să meargă foarte bine“. Declarația aparține europarlamentarului Graham Watson, lider al Partidului Alianța Liberalilor și Democraților și a fost făcută în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă. Asta după ce a fost întrebat ce impact are asupra Moldovei și asupra conflictului transnistrean faptul că Ucraina nu a semnat Acordul de Asociere cu UE.

Europarlamentarul susține că UE va și fi mai determinată în buna relație cu Moldova pentru a transmite următorul mesaj Ucrainei: „Dacă semnați și puneți în practică ce am convenit, adică reformarea societății, iată ce puteți obține! Sînt convins că putem oferi populației moldovene un viitor mult mai bun decît ar putea obține în urma oricărui acord de cooperare cu Federația Rusă”, a spus Graham Watson.

De asemenea, oficialul recunoaște că exista un mare semn de întrebare cu privire la regiunea transnistreană, din moment ce Ucraina s-a dezis de UE.

“Îmi dau seama că este extrem de dificil pentru guvernul moldovean. Ei bine, eu nu văd Moldova fără regiunea transnistreană, nu vreau sa mă întorc la viața de dinaintea pactului Molotov-Ribbentrop, noi nu dorim să rescriem 60 sau 70 de ani de istorie. Noi luam granițele așa cum le-am găsit. Și de aceea chestiunea vizelor pentru cei care dețin pașapoarte moldovenești, a fost atît de importantă”, a spus oficialul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?