X 
Arşiţa stiri: 214
Jocurile Olimpice stiri: 271
Transnistria stiri: 1418

SUA au donat Serviciului Vamal 35 de automobile în valoare de peste un milion de dolari

17 dec. 2013,, 17:23   Societate
4446 1
Foto: noi.md
35 de automobile, dar și echipament performant în valoare de 1,3 milioane de dolari au fost transmise astăzi în gestiune Serviciului Vamal și Poliției de Frontieră de către Guvernul Statelor Unite ale Americii. Echipamentul donat de SUA va fi utilizat de echipele mobile ale celor două instituții pentru combaterea fraudelor vamale.

Astfel, 25 de automobile de marca „Dacia Duster” au fost donate Serviciului Vamal și zece da marca „Nisan” – Poliției de Frontieră. În cadrul ceremoniei de transmitere a echipamentului, ambasadorul SUA la Chișinău, William H. Moser, a fost decorat cu cea mai înaltă distincție a Serviciul Vamal „Crucea pentru merit” clasa I, pentru contribuția adusă la realizarea acestui proiect.

„Vrem să întărim capacitățile Serviciului Vamal al Moldovei. Pe parcursul ultimilor șase ani SUA au susținut cele două instituții. Aceste donații reprezintă angajamentul SUA față de poporul Moldovei”, a declarat Moser.

Potrivit directorului Serviciului Vamal, Tudor Balițchi, datorită tehnicii primite, vameșii vor putea lucra mai eficient în direcția combaterii traficului ilegal de mărfuri.

„Acum echipele mobile vor dispune de toate instrumentele necesare pentru a activa la standardele internaționale. Nu vom avea nicio justificare începînd cu ziua de astăzi, în cazul unui eventual eșec”, a subliniat Balițchi.

Echipamentul donat de SUA include camere de luat vederi, lanterne, cătușe, estimator de distanță, metru cu laser, scanere și alte instrumente performante.

Precizăm că automobilele și tehnica performantă au fost donate Serviciului Vamal în cadrul Programului Agenției de Apărare și Reducere a Amenințărilor (DTRA) a Departamentului Apărării al SUA.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав