Cutremure stiri: 504

Rusia a redus prețul gazelor pentru Ucraina

18 dec. 2013,, 01:32   Economie
4541 15
Foto: politica-ua.com
Prețul la gaze pentru Ucraina a fost redus la 268.5 dolari per mia de metri cubi, acordul fiind semnat de către reprezentanții "Gazprom" și "Naftogaz" în prezența lui Vladimir Putin și Viktor Ianukovici, relatează "Interfax".

Detaliile acordului nu sînt încă cunoscute. În ultimele luni Kievul a cumpărat gaze la prețul de peste 400 de dolari.

"Noi credem că aceasta este o soluție temporară, avînd în vedere că acordurile pe termen lung trebuie și vor fi încheiate. Acest lucru este valabil pentru livrările către Ucraina și pentru asigurarea tranzitului către consumatorii noștri din Europa", - citează RIA Novosti cuvintele lui Putin.

Anterior, prim-ministrul Ucrainei, Nicolai Azarov, a declarat că prețul la gazul rusesc poate fi stabilit la nivelul mediei europene. În special, despre reducerea tarifelor a vorbit ambasadorul rus în Ucraina, Mihail Zurabov. Potrivit lui, Moscova este gata să reducă prețul cu condiția creării unui consorțiu pentru gestionarea sistemului de transport al gazelor din Ucraina.

La începutul lunii decembrie "Naftogaz" a reușit să amîne datoriile pentru livrările de gaze din toamnă pînă în primăvară anului 2014.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав