Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Inițiativa PD privind înființarea magazinelor sociale, criticată de societatea civilă

18 dec. 2013,, 10:58   Societate
4116 1
Foto: info-prim.md
Proiectul de lege privind instituirea unor magazine în care persoanele social-vulnerabile vor putea cumpăra produse la prețuri mai ieftine cu 20 la sută nu a fost gîndită pînă la capăt și are o serie de lacune. Concluzia aparține Centrului de Analiză și Prevenire a Corupției.

Potrivit ONG-ului, autorii proiectului nu au stabilit sursele financiare pentru întreținerea acestor magazine și nici cuantumul cheltuielilor, sarcina fiind pusă pe seama autorităților publice locale, lucru care este absolut greșit.

„Ideea în sine este bună, dar ea trebuie revăzută și gîndită pînă la capăt, pentru că dacă nu se va face acest lucru, ea va fi moartă”, a spus directorul CAPC, Galina Bostan. Totodată, instituția critică și faptul că proiectul de lege nu a fost supus dezbaterilor publice înainte de a fi înaintat în Parlament.

Menționăm că proiectul legislativ a fost propus de către democrații: Marian Lupu, Adrian Candu, Igor Corman. Magazinele vor oferi produse de primă necesitate la prețuri reduse pentru veteranii de război, invalizi, familiile numeroase și alte categorii ale populației.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?