X 
Cutremure stiri: 502

Bulgarii din Republica Moldova şi-au propus să participe la referendumul din Găgăuzia

20 dec. 2013,, 09:40   Societate
4830 2
Foto: taraclia.net
Primarul oraşului Taraclia Serghei Filipov propune regiunilor de sud ale țării să sprijine inițiativele de desfăşurare a referendumurilor, care vor avea loc în Găgăuzia la 2 februarie 2014.

Despre aceasta a scris dînsul pe pagina lui din rețeaua socială. Filipov a menţionat că în raionul Taraclia, precum și în Transnistria și Găgăuzia oamenii urmăresc cu îngrijorare "încercările active ale Chişinăului oficial de a transforma actuala Moldovă într-un apendice al României".

Potrivit spuselor acestuia "politicienii tratează cu dispreț nu numai opinia minorităţilor naţionale, dar şi opinia poporului-purtător al limbii de stat".

"Mă tot întreb: de ce noi, care sîntem vecini de raion cu Găgăuzia să nu susținem aceste inițiative? Căci la urma urmei, nici cu privire la independență, nici referitor la limbă, nici în ce priveşte problema transnistreană, precum și în cazul altor schimbări esenţiale ale destinului Republicii Moldova nu s-a desfăşurat pînă acum nici un referendum! Trebuie să ne alăturăm!" ‒ a scris primarul.

El a adăugat, de asemenea, că referendumurile planificate pentru 2 februarie nu sînt numai "probleme ale găgăuzilor", ci mai curînd o întrebare stringentă "a fi sau a nu fi Moldova".

După cum a menționat Filipov, perspectiva de a organiza un referendum în regiune va fi discutată la următoarea reuniune a Consiliului Raional Taraclia. În acest context oficialul și-a exprimat încrederea că în cazul în care plebiscitul va avea loc, mai mult de 80% din voturile locuitorilor raionului vor fi pentru integrarea în Uniunea Vamală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав