X 
Cutremure stiri: 502

Pirelli: Dezvoltarea pneurilor pentru sezonul 2014 se desfăşoară conform planului

23 dec. 2013,, 18:00   Ştiri Auto
2554 0
Foto: Pirelli
Pirelli a anunţat că siguranţa pentru pneurile de anul viitor nu poate fi pusă la îndoială, după incidentul cu Nico Rosberg (Mercedes), ce a suferit un accident la mare viteză în timpul testelor din Bahrain.
Pirelli a folosit în timpul testelor din Bahrein o serie de pneuri prototip, complet inovatoare din punctul de vedere al structurii şi compoziţiei, cu scopul de a găsi cea mai bună soluţie pentru sezonul viitor.

Patru echipe, Mercedes, Red Bull, Ferrari şi Toro Rosso, au efectuat teste timp de trei zile pentru Pirelli în această săptămână, într-o sesiune specială autorizată de FIA, pentru a ajuta producătorul italian de pneuri să dezvolte specificaţiile pentru 2014, când regulile vor fi drastic revizuite şi se va pune mare accent pe pneuri.

„Joi dimineaţă, monopostul Mercedes pilotat de Nico Rosberg a fost echipat cu astfel de pneuri prototip, care nu au fost testate până acum decât în laborator şi care nu vor mai fi folosite de acum încolo. Tocmai de aceea, siguranţă oferită de pneurile în sezonul viitor nu poate fi pusă la îndoială”, a anunţat Pirelli într-un comunicat de presă.

Incidentul în care a fost implicată maşină pilotată de Nico Rosberg va fi analizat, iar informaţiile vor fi comunicate echipelor şi celor de la FIA.

Rosberg nu a fost rănit în incidentul petrecut la 320 km/h. Cu toate că nu a lovit nimic, avarierea maşinii a forţat Mercedes să-şi încheie testele mai devreme decât era programat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав