Cutremure stiri: 506

Moldovenii și ucrainenii, lideri la cheltuielile pentru alimentație în Europa

24 dec. 2013,, 17:12   Economie
5133 2
Foto: botosani.ro
Republica Moldova ocupă locul doi în Europa după cheltuielile cetățenilor pentru produsele alimentare, transmite NOI.md. Potrivit ratingului țărilor Europei după ponderea cheltuielilor pentru alimentație, elaborat de experții agenției ”Rating”, cel mai puțin pentru produsele alimentare (inclusiv băuturile răcoritoare) cheltuie locuitorii Luxemburgului – una din cele mai prospere țări din Europa. Astfel, în anul 2012, luxemburghezii au cheltuit în medie pentru produsele alimentare doar 8,8% din cheltuielile de consum. Pe locul doi se plasează Marea Britanie (9,1%), iar pe trei – Elveția (9,6%).

La polul opus al clasamentului se află Ucraina, unde o familie cheltuie în mediu pentru produsele alimentare 50,2% din venituri. În mare parte, aceasta se explică prin veniturile medii joase ale ucrainenilor. În Moldova populația cheltuie în mediu pentru produsele alimentare 43,2% din venituri, în Serbia – 42,9%. Rusia se plasează la acest capitol pe locul 29 (30,3%), iar România ocupă poziția a 36-a (41,9%).
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав