Cutremure stiri: 506

Noi detalii privind "contractele de gaz" dintre Ianukovici și Putin

25 dec. 2013,, 11:21   Externe
8036 4
Foto: argumentua.com
În cadrul negocierilor de la Moscova din 17 decembrie, Ucraina și Rusia au ajuns la un acord verbal cu privire la imuabilitatea prețului gazelor importate de Ucraina din Rusia, după reducerea lui la 268,5 dolari pentru 1 mie de metri cubi.

Despre aceasta a relatat pentru Gazeta.ua o sursă, familiarizată cu mersul negocierilor. "S-a ajuns la un acord politic de a nu schimba prețul gazului în următorii cinci ani", - a relatar sursa.

Anterior, deputatul din fracțiunea "UDAR", Victor Pinzenik a declarat că în acordul semnat nu se specifică prețul 268 dolari. Potrivit lui, acest preț se atinge prin aplicarea unui coeficient, care se determină în prima zi a lunii fiecărui trimestru prin semnarea unui acord suplimentar pe data de 10. În cazul cînd acordul suplimentar nu se semnează din careva motive, acționează sistemul de tarifare actual.

Sursa afirmă că coeficientul de corecție a fost introdus "pentru respectarea formalităților legale", iar prețul gazului este într-adevăr 268 dolari.

Partea ucraineană insistă asupra faptului că Rusia nu a cerut nimic în schimb, în special, nu s-a dezbătut aderarea Ucrainei la Uniunea Vamală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав