Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4151

2013 a fost un an al extremelor – declarație (VIDEO)

31 dec. 2013,, 18:45   Societate
4799 0
Foto : noi.md
Anul care a trecut a fost un an al extremelor, iar cel care vine va fi unul cu multă intensitate. Cel puțin așa consideră primarul de Chișinău, Dorin Chirtoacă, relatează NOI.md.

Edilul menționează că în 2013 au avut loc un șir de lucruri nelalocul lor, din punctul de vedere al atitudinii cetățenilor față de politicieni. „Vorbim aici despre cutremurul din Alianță, care nu trebuia să aibă loc, despre trădarea din cadrul Partidului Liberal, dar și despre imposibilitatea de a forma o majoritate în cadrul Consiliului Municipal Chișinău. Cu toate acestea, ne bucurăm că pe final de an, la Vilnius a fost parafat Acordul de asociere cu UE”, a subliniat Dorin Chirtoacă.

În anul ce vine primarul de Chișinău va începe numărătoarea inversă pentru alegerile parlamentare și locale. „În 2014 va începe vînătoarea de voturi. De asemenea, 2014 va fi anul confirmării visului european și anul cînd Republica Moldova va confirma dacă dorește să treacă Prutul spre UE. De fapt, încă ne așteaptă multe greutăți în următorii 20 de ani pînă cînd vom ajunge să devenim cu adevărat un stat democrat”, a precizat Dorin Chirtoacă.

Amintim că la finele anului viitor ia sfîrșit mandatul actualului parlament. Potrivit Comisiei Electorale Centrale, următoarele alegeri parlamentare ar trebui, conform legii, să aibă loc cel tîrziu pînă la finele lunii februarie, anul 2015.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав