X 
Cutremure stiri: 502

Moldova intenționează să deschidă o misiune diplomatică în Japonia

3 ian. 2014,, 09:55   Societate
3216 0
Foto: crossed-flag-pins.com
Republica Moldova intenționează să deschidă în timpul apropiat o reprezentanță diplomatică la Tokio (Japonia). Acest subiect a fost discutat în cadrul întrevederii viceministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene Iulian Groza cu ambasadorul Norio Maruyama, reprezentant special pentru relaţii cu ţările GUAM şi consilier al Biroului pentru Afaceri Europene din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Japoniei.

Urmează ca în anul 2014 să fie efectuat un schimb de vizite la nivel înalt din partea ambelor state, transmite IPN cu referire la informaţiile Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

Acum un an actualul prim-ministru Iurie Leancă, pe atunci ministru de externe, a anunţat că Republica Moldova va deschide în 2013 trei misiuni diplomatice noi – în Olanda (cu sediul la Haga), în Canada şi în Qatar.
În anul 2013 Ala Beleavschi a fost numită ambasadoare în Canada. Ambasador al Republicii Moldova în Olanda este Emilian Brenici, iar Valeriu Tihonov a fost numit ambasador al Republicii Moldova în Qatar.

Republica Moldova are deschise 38 de misiuni diplomatice şi consulare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав