X 
Arşiţa stiri: 210
Jocurile Olimpice stiri: 276
Transnistria stiri: 1461

Iurie Leancă îndeamnă moldovenii să lase fumatul, într-un spot video (VIDEO)

9 ian. 2014,, 17:46   Societate
7313 2
Foto: turnulsfatului.ro
Prim-ministrul Iurie Leancă a venit cu un mesaj public pentru fumători, îndemnîndu-i să lase fumatul în cadrul unui spot video. Totodată, el amintește că în Republica Moldova, anual, 4000 de oameni mor prematur din cauza fumatului.

Spotul video a fost realizat în urma proiectului de lege îndreptat împotriva fumatului, aprobat de Guvern în decembrie 2013.

„În ţara noastră se fumează mult. Mult și pretutindeni. Fiecare a treia persoană fumează, inclusiv copii”, spune premierul.

Cu aproape 750 de mii de fumători, Moldova a ajuns pe locul patru în Europa. Aproape un miliard de lei sînt cheltuiţi pentru tratarea bolilor apărute în urma fumatului, adică 15 la sută din bugetul destinat sectorului de sănătate. La fel de grav este faptul că în localurile de alimentaţie publică se fumează liber, mai spune premierul în acest spot video.

Dintre elevii care au fumat vreodată, jumătate au început să fumeze pînă la vîrsta de zece ani. 70 la sută din adolescenţi sînt expuşi la fumul de tutun la şcoală, acasă şi în locurile publice, precizează Leancă.

Menționăm că proiectul de lege îndreptat împotriva fumatului urmează a fi examinat de Parlament.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав