Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4160

Viviane Reding condamnă 'miturile populiste' răspîndite despre imigranți în Marea Britanie

10 ian. 2014,, 11:15   Externe
6008 0
Foto: caleaeuropeana.ro
Vicepreședintele Comisiei Europene Viviane Reding a condamnat 'miturile populiste' răspîndite despre imigranți în Marea Britanie, afirmînd că nu este adevărat că ar exista o 'invazie a străinilor' care ar fura locuri de muncă și ar profita de ajutoarele sociale, scrie vineri The Guardian.

Reding a afirmat, într-un webchat pe subiectul cetățeniei europene, că miniștrii britanici par să alimenteze temerile privind imigranții din Uniunea Europeană pentru a distrage atenția alegătorilor de la adevăratele probleme cu care se confruntă Marea Britanie.

Potrivit acesteia, 'pur și simplu nu este adevărat' că ar exista o 'invazie a străinilor' care fură locurile de muncă și profită de ajutoarele de stat și de sistemul sanitar din această țară.

Comisarul pentru justiție, care a făcut apel, anterior, la crearea unor "State Unite ale Europei", susține că majoritatea informațiilor oferite publicului britanic despre Uniunea Europeană se bazează pe mituri și i-a atenționat pe liderii politici că adoptarea unor tactici populiste pentru obținerea de voturi 'distruge viitorul' Marii Britanii, continuă publicația britanică.

'Revenind la subiectul pe care insistă guvernul britanic, probabil, pentru ca oamenii să nu discute despre adevăratele subiecte din Marea Britanie, este vorba despre această presupusă invazie a străinilor care ar veni în țară să fure locurile de muncă și banii de asigurări sociale și sănătate', a afirmat Reding.

'Faptele și cifrele, după cum știm cu toții, arată că acest lucru pur și simplu nu este adevărat', a continuat vicepreședintele CE, potrivit The Guardian, invocînd date ale industriei britanice conform cărora PIB-ul țării a 'crescut cu 3-4% datorită acestor lucrători europeni'.

Viviane Reding și-a exprimat îngrijorarea și frustrarea privind faptul că 'acțiunile și discursurile populiste' ale liderilor politici pentru obținerea de voturi 'distrug viitorul' britanicilor.

'De aceea, cer ajutor din partea tuturor forțelor rezonabile din Marea Britanie pentru a explica, în mod calm, care sînt cele mai bune și cele mai rele scenarii, pentru a explica de asemenea ce reprezintă Europa, ce poate face și ce nu poate face Europa, ce face și ce nu face Europa, deoarece majoritatea lucrurilor care li se spun celor din Marea Britanie sînt mituri, nu au nimic de-a face cu realitatea', a mai afirmat vicepreședintele executivului comunitar.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав