Cutremure stiri: 506

Referendumul în Găgăuzia va avea loc, în pofida acțiunilor Procuraturii Generale – declarație

10 ian. 2014,, 11:46   Societate
6364 3
Foto: gagauzinfo.md
Adunarea Populară a Găgăuziei consideră ilegale acțiunile Procuraturii Generale, care a intentat dosar penal pentru tentativa de a organiza în autonomie a referendumului privind Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan.

Declarația aparține deputatului legislativului de la Comrat Serghei Cimpoieș și a fost făcută la „Publika TV”.

Potrivit lui Cimpoieș, Comratul s-a așteptat la o asemenea reacție, însă, dacă e să se procedeze conform normelor legale, decizia Judecătoriei Comrat de a anula hotărîrea Adunării Populare la cererea biroului teritorial al Cancelariei de Stat va fi contestată, iar referendumul va avea loc anume în perioada procesului de judecată.

„Prima instanță de judecată în genere nu avea dreptul să examineze acest caz. Decizia a fost luată pe 3 ianuarie, sînt 30 de zile pentru contestare, care expiră pe 3 februarie, iar referendumul va avea loc pe 2 februarie. Așa că totul va fi legal”, a declarat deputatul.

Totodată, fracțiunea PCRM din Adunarea Populară a Găgăuziei a propus convocarea unui congres extraordinar al deputaților de toate nivelele din autonomie pentru a discuta problema susținerii referendumului privind vectorul extern al Republicii Moldova și statutul amînat al Găgăuziei, relatează Gagauzinfo.md.

Comuniștii propun ca la acest congres să participe reprezentanții Comitetului Executiv al Găgăuziei, deputații Adunării Populare și primarii din regiune.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав