Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4151

Expert: În spatele referendumului din Găgăuzia este PD

11 ian. 2014,, 11:30   Politică
8036 4
Foto: vipmagazin.md
Analiştii politici de la Chişinău, consideră că acţiunile autorităţilor locale de la Comrat sînt dictate actori politici din afara țării, care ar dori destabilizarea politicii interne de la Chişinău pe fundalul apropierii RM de UE.

Într-un material publicat pe politicon.md http://politicon.md, editorialistul Petru Bogatu a calificat decizia autorităţilor de la Comrat, ca fiind una iresponsabilă. În opinia lui Petru Bogatu, ea e menită să tulbure apele în regiune, dar şi în RM.

„De la un timp încoace remarcăm nişte gesturi total nesăbuite care se fac la Comrat şi eu bănuiesc că toate aceste lucruri nu sînt întîmplătoare, mai cu seamnă dacă mă gîndesc şi la ultimele declaraţii făcute de ambasadorul Federaţiei Ruse la Chişinău, care a lăsat să se înţeleagă că va da mai multă atenţie acestor zone, Găgăuziei şi Taracliei, ori de cîte ori apar probleme”, menţionează Petru Bogatu.

În opinia expertului de la Institutul pentru Iniţiative Sociale “Viitorul” Veaceslav Berbeca, organizarea unui referendum în Găgăuzia nu va avea efect juridic, odată ce instanţa de judecată a decis că asemenea acţiuni nu pot avea loc.

„E vorba despre aspectul politic. Probabil ăştia care organizează referendumul încearcă să-şi consolideze partidul care a pornit această campanie, clar că în spate este PD. Acolo sînt acum mai multe forţe politice care luptă pentru putere”, a spus comentatorul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав