Arşiţa stiri: 214
Jocurile Olimpice stiri: 268
Transnistria stiri: 1417

Cinci vameşi pe banca acuzaților

13 ian. 2014,, 12:16   Societate
2944 0
Foto: trm.md
Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a expediat în instanţa de judecată cauza penală de învinuire a cinci vameşi de la postul vamal Larga, Briceni, pentru infracţiuni de corupţie, relatează NOI.md.

Potrivit procuraturii, în perioada iunie-august 2013 învinuiţii au creat o schemă de extorcare sistematică a mijloacelor băneşti de la şoferii unor camioane pentru a le favoriza traversarea postului vamal din Ucraina în Republica Moldova, fără perceperea taxei de import a mărfii. Astfel, pentru 1200 de dolari inspectorii vamali efectuau controale formale, creînd astfel posibilitatea introducerii în ţară a oricăror tipuri de mărfuri sau obiecte, inclusiv a celor periculoase sau interzise de lege.

Învinuiţii au fost reţinuţi de procurorii şi ofiţerii anticorupţie la finele lunii septembrie 2013 în urma unor percheziţii efectuate la postul vamal Larga, asupra lor fiind depistaţi banii transmişi sub controlul CNA.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi de cele incriminate, învinuiţii riscă pînă la 10 ani de detenţie cu aplicarea unei amenzi în mărime de pînă la 60 000 de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав