Cutremure stiri: 500

Republica Moldova şi FMI vor negocia un nou program de asistenţă

15 ian. 2014,, 14:23   Economie
3755 0
Foto: vkurse.ua
Moldova și Fondul Monetar Internațional vor purta negocieri cu privire la un nou program de asistență pentru țara noastră, relatează NOI.md. Acest lucru a fost discutat în cadrul ședinței prim-ministrului Republicii Moldova, Iurie Leancă, cu reprezentanții misiunii FMI, în frunte cu Max Alier. Prim-ministrul a făcut o trecere în revistă a măsurilor întreprinse de Guvern în vederea asigurării stabilităţii financiare şi creşterii economice a Republicii Moldova.

Max Alier, a declarat că FMI apreciază foarte înalt evoluţia indicatorilor macroeconomici ai Republicii Moldova şi este gata să ofere asistenţă Republicii Moldova în cadrul unui nou program.

Şeful misiunii, Max Alier, a menţionat că creşterea economică impresionantă obţinută în anul 2013 se datorează nu doar rezultatelor bune din agricultură, dar şi politicilor economice adecvate promovate începînd cu anul 2009.

Astfel, în următoarele două săptămîni, membrii echipei de experţi ai FMI vor avea întrevederi cu mai mulţi reprezentanţi ai autorităţilor, dar şi cu cei din sectorul privat, în cadrul cărora se vor purta discuţii despre reformele structurale şi măsurile necesare pentru asigurarea stabilităţii financiare în Republica Moldova. Max Alier a precizat că noul program al FMI cu Republica Moldova se va axa pe trei obiective principale: asigurarea durabilităţii fiscal-bugetare, menţinerea unei politici monetare prudente şi consolidarea sectorului financiar şi că programul ar putea fi încheiat pe parcursul a 15 luni.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав