X 
Arşiţa stiri: 214
Jocurile Olimpice stiri: 268
Transnistria stiri: 1417

Premieră pentru Moldova: 24 de vameşi au fost trimiși pe banca acuzațiilor

15 ian. 2014,, 15:12   Societate
3863 1
Foto: noi.md
Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a expediat în instanţa de judecată cauza penală de învinuire a unui grup de 24 de vameşi de la postul vamal Leuşeni, pentru infracţiuni de corupţie.

Asta după ce pe 22 octombrie 2013 Procuratura Anticorupţie şi Centrul Naţional Anticorupţie din Republica Moldova, în parteneriat cu Direcţia Naţională Anticorupţie din România, au desfăşurat descinderi la postul vamal Leuşeni-Albiţa, în rezultat fiind reţinute 42 de persoane. Printre bănuiţi figurau: 24 de vameşi, 13 poliţişti de frontieră, 4 angajaţi ai Inspectoratului Naţional de Patrulare şi un reprezentant al Inspectoratului de Poliţie din Hînceşti. Potrivit celor constatate de procurori, vameşii acceptau, primeau sau extorcau sume între 100 şi 350 euro de la transportatorii de mărfuri din statele Uniunii Europene în Republica Moldova pentru a le facilita procedurile vamale.

Activitatea frauduloasă a învinuiţilor a fost documentată în cadrul acţiunilor speciale de investigaţie, desfăşurată timp de aproximativ jumătate de an.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi de cele incriminate, învinuiţii riscă pînă la 10 ani de detenţie cu aplicarea unei amenzi în mărime de pînă la 60 de mii de lei şi privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав