X 
Cutremure stiri: 502

În Transnistria a eșuat încercarea de a legaliza tricolorul rusesc

16 ian. 2014,, 10:46   Societate
5056 2
Foto: zn.ua
Sovietul Suprem al Transnistriei nu a reușit să adopte un proiect de lege care ar conferi statut oficial tricolorului rusesc pe teritoriul republicii nerecunoscute, relatează MOLDNEWS.

Pentru proiectul de lege "Privind drapelul unității naționale a Transnistriei" au votat 19 deputați din 32 prezenți la ședință. Deoarece era un proiect de lege constituțională, pentru adoptarea lui era nevoie de cel puțin două treimi din voturile deputaților (parlamentul republicii nerecunoscute numără 43 de deputați).

Proiectul de lege a fost înaintat în Sovietul Suprem al Transnistriei în toamna anului trecut de către deputatul independent Andrei Sipcenko, scrie "Kommersant - Moldova". El a propus să se introducă în autoproclamata rmn încă un drapel oficial, care ar deveni "un simbol al consolidării poporului transnistrean în numele integrării cu Federația Rusă".

Noul steag, potrivit autorului inițiativei, repetă fidel culorile drapelului de stat al Federației Ruse - alb, albastru și roșu. Singura diferență trebuia să fie un logo mic plasat sus în colțul din stînga - "semn distinctiv, simbolizînd identitatea poporului transnistrean" (emblema urma să fie elaborată pe bază de concurs).

La sfîrșitul anului trecut, președintele Transnistriei Evgheni Șevciuk a lansat încă o inițiativă de apropiere de Rusia. El a propus un amendament la Constituția republicii nerecunoscute, pentru ca pe teritoriul acesteia să fie aplicată de rînd cu cea locală și legislația rusă. La 25 decembrie proiectul de lege al lui Șevciuk a fost adoptat în prima lectură.

La începutul anilor 1990 Transnistria și-a declarat independența față de Republica Moldova, dar de atunci așa și nu a primit recunoașterea internațională. Rusia nu o recunoaște oficial ca stat independent, dar acordă ajutor economic republicii separatiste.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав