X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Leancă anunță că Chișinăul este gata să ofere noi împuterniciri regiunii transnistrene

16 ian. 2014,, 12:29   Societate
3336 4
Foto: noi.md
Autoritățile de la Chișinău sînt gata să ofere o autonomie largă regiunii transnistrene, a anunțat premierul Iurie Leancă, în cadrul unui interviu pentru vedomosti.ru.

Potrivit lui Leancă, acordarea unei autonomii largi ar trebui efectuată după modelul statelor europene.

„Nu intenționăm să inventăm bicicleta. Sîntem gata să acordăm autonomie largă regiunii, dar în așa fel, încît statul să fie unit și, în același timp, eficient, iar activitatea acestuia să nu fie paralizată apriori. Sîntem o țară europeană și trebuie să urmăm exemplele altor țări europene în această problemă, cum ar fi cazul Cataloniei”, a menționat premierul.

Leancă a reiterat ideea că de efectele apropierii Moldovei de Uniunea Europeană vor beneficia locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului.

„Sîntem nemulțumiți de status quo-ul regiunii transnistrene. Sînt convins că oamenii de pe cele două maluri ale Nistrului doresc o viață normală, acces la produse și servicii de calitate. Tot proiectul nostru european are un singur scop – de a oferi perspective de dezvoltare pentru toții cetățenii. Acest lucru este valabil și pentru populația transnistreană”, a conchis Leancă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?