X 
Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4160

Medicii, managerii şi programatorii – cei mai solicitaţi specialişti în anul 2014

16 ian. 2014,, 15:24   Societate
3765 0
Foto: forbes.com
Managerii de vînzări, programatorii, agenţii de asigurări şi comerciali şi specialiştii în domeniul administrării de stat vor fi cei mai solicitaţi în anul 2014. Anunţul a fost făcut joi, la prezentarea prognozei pieţei muncii şi a barometrului de profesiuni pe anul 2014.

Potrivit agenţiei „Infotag”, vicedirectorul Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), Ştefan Calancea, a spus că, de asemenea, este nevoie de chelneri, casieri, vînzători, cusătorese.

„Au fost intervievaţi peste 3 mii de angajatori care au acuzat deficitul de specialişti calificaţi. O altă problemă este aceea că majoritatea posturilor vacante sînt în oraşe, iar şomerii provin în mare parte din mediul rural”, a precizat el.

Conform spuselor acestuia, cele mai mici şanse de angajare în anul 2014 le au juriştii, economiştii, agronomii, zootehnicienii, psihologii, medicii veterinari, mecanicii, tehnologii, frizerii, electromecanicii, lăcătuşii. O situaţie mai bună o au şoferii, operatorii de maşini de calcul, constructorii.

Biroul preconizează circa 40 de mii de posturi vacante în anul 2014. Circa 17 mii de persoane vor fi angajate, 2,7 mii de şomeri vor urma instruirea profesională.

În anul 2013 Agenţia a înregistrat 37,5 mii de posturi vacante şi 43,4 mii de şomeri, dintre care 16,7 mii au fost angajaţi. 2,5 mii de şomeri au urmat cursuri de instruire profesională, iar circa 2 mii au participat la lucrări publice plătite.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав